Un cop analitzat en el marc negociador actual dels fets i per complimentar el comunicat que el Comitè Ejectiu de SEMAF va publicar el passat 5 de gener de 2010, podem dir amb certesa la situació real dels acords en matèria de viatges amb RENFE operadora i les empreses FEVE, FGV i FGC.

            El Consell d’Administració de RENFE Operadora, va decidir al novembre de 2008 aplicar el criteri de reciprocitat en el títols de viatge. Això que vol dir?, doncs significa que RENFE no subvencioni al personal d’FGC, FGV i FEVE en tots els tipus de viatge, ho farà només en aquests que es realitzin a rodalies i mitja distància.

            Aquest acord va ser pres per unanimitat en el Consell d’Administració de RENFE y es va fer efectiu el passat 29 de desembre de 2009, on tot i que està aprovat encara no ha estat objecte d’aplicació. Amb aquesta informació no es pot anar pel món dient que cap Sindicat ho ha paralitzat i menys una secció sindical aliena a RENFE.

            Volem fer incís amb el malestar que hi ha en la delegació negociadora de RENFE per l’actuació impròpia d’un sindicalista  de CCOO, qui no només ha vulnerat articles bàsics de la llei fent públics una informació restringida i acordada pel seu antecessor, sinó també per no dir la veritat. Aquest fet ha provocat que la secció de CCOO a FGC hagi donat als treballadors de Ferrocarrils una informació incorrecta, posant en evidència les seves fonts d’informació.

            Entenem que les decisions que s’han pres en una mesa negociadora aliena a la nostra empresa no han de repercutir en els drets adquirits pels seus treballadors de cap de les maneres, i que podem trobar solucions factibles, tan sols és necessari que l’empresa així ho reconegui i vulgui el millor per als seus treballadors tal i com ha manifestat en diverses ocasions.

Com exemple de proposta podríem recordar que els viatges que els treballadors d’ADIF o EUSKOTREN realitzen a RENFE Operadora són abonats per aquestes i no per RENFE, per això suggerim que pugui ser d’aplicació en el mateix criteri als treballadors d’FGC en els seus viatges per RENFE Operadora.